Eerste 8" Acer Windows-tablet duikt op: Acer Iconia Tab W3?

Eerste 8" Acer Windows-tablet duikt op: Acer Iconia Tab W3?

Na het ongekende succes van smartphones en tablets bij het grote publiek, is een logische vervolgstap de minitablet. Onlangs zagen we daar onder andere Apple en Google in meegaan, met respectievelijk de iPad Mini en de Google Nexus. Vandaag zagen we op een Franse website een foto van een Acer tablet langskomen, met een 8 inch touchscreen. Het lijkt erop dat Microsoft zich daarmee nadrukkelijker gaat mengen in de mini-tablet strijd, samen met hardware partners zoals Acer.

Eerste Acer-tablet kleiner dan 10"

Acer Mini -tablet

Op de foto zien we een Acer Windows 8 tablet, die vermoedelijk als de Iconia Tab W3 door het leven zal gaan. De tablet is gekoppeld aan een toetsenbord-accessoire, net zoals de Windows Surface tablets uitgerust kunnen worden met een Touch Cover. Qua hardware krijgt de minitablet waarschijnlijk een Intel Atom Z2760-soc processor en 2GB intern geheugen. Interessante features zijn een micro-SDHC slot en twee camera's (front en back).

Iconia Tab W3 met Windows 8.1?

Op het 8" scherm van de Iconia Tab W3, kun je genieten van Windows 8 op een schermresolutie van 1280x800. De Iconia Tab W3 zou aan het einde van de zomer uit moeten gaan komen, voor velen dus nét te laat om hem mee te kunnen nemen op je vakantietrip dit jaar. De kans is echter wel weer aanwezig dat Windows 8.1 standaard op de W3 geïnstalleerd zal zijn, omdat die update voor Windows 8 voor die periode gepland staat.

Tags: Surface, Acer, Iconia Tab W3

Vind ons op Facebook!

Reacties op dit nieuwsbericht

comments powered by Disqus