Gerucht: 'Startknop terug in Windows 8.1'

Gerucht: 'Startknop terug in Windows 8.1'

Diverse bronnen melden dat Microsoft van plan is om de startknop terug te brengen in Windows 8. Hiermee zou Microsoft de gefrustreerde gebruikers, welke de knop missen, tegemoet willen komen. Opvallend is dat het Microsoft team dat bezig is met de ontwikkeling van Windows 8.1 niet heel blij is met de keuze, die bepaald is door het hogere management.

Dat Microsoft het 'gebruiksgemak' en de 'oude' welbekende werking van Windows een beetje terug wil brengen, hadden we in een eerder bericht gemeld. In de gelekte versies van vroege builds van Windows 8.1 is namelijk al een optie ingebouwd om het startscherm uit te schakelen en direct naar de desktop op te starten.

Beslissing management

De optie om het startscherm uit te schakelen compenseert blijkbaar voor het management nog niet genoeg. Daarom hebben zij het ontwikkelteam de opdracht gegeven om de startknop terug te brengen naar Windows 8. Tot nu toe is daar nog niets van gevonden in de gelekte builds van Windows 8.1. We moeten dus nog even afwachten op een nieuwe build alvorens we dit gerucht kunnen bevestigen.

Gebruikers die de startknop nu al terug willen, kunnen Pokki downloaden. Met deze plugin krijg je het Windows 7 gevoel in je huidige Windows 8 installatie terug.

Bron: Tweakers.net

Tags: Windows 8.1, Windows Blue

Vind ons op Facebook!

Reacties op dit nieuwsbericht

comments powered by Disqus