Bonus voor Amerikaanse developers bij elke ingediende Windows app

Bonus voor Amerikaanse developers bij elke ingediende Windows app

Sinds Windows Phone zich heeft gemengd in de strijd om de voorkeur van smartphone gebruikers, is er veel te doen geweest om de kwaliteit / kwantiteit verhouding in de Windows Store. Veel kritiek komt neer op het magere aanbod dat Microsoft via de Store heeft. Ook de kwaliteit van veel apps laat te wensen over.

Omdat de aanwezigheid van bepaalde, bekende apps voor veel mensen de aanleiding is voor de aanschaf van een smartphone, heeft Microsoft besloten in de VS gas bij te gaan geven. Zo krijgen ontwikkelaars de komende tijd een beloning van 100 dollar, voor iedere app die ze releasen in de Windows Store. Deze vlieger gaat op tot een maximum van 20 apps per account.

Goede zet?

Is dit een goede zet van Microsoft? Dat geeft te denken. Het huidige aanbod in de Windows Store laat soms zowel qua graphics als kwalitatief gezien te wensen over. Zo laten grote namen als Instagram nog op zich wachten en zijn het vooralsnog de onofficiele apps die hier invulling aan geven.

We kunnen sowieso concluderen dat het voor de nummertjes, waar veel mee gestrooid wordt door Google, Apple en BlackBerry, goed is. De vraag is echter of de $100 bonus niet vooral de kleine hobbyisten aantrekt, die voor kwantiteit gaan in plaats van kwaliteit.

Tags: development, Windows Store

Vind ons op Facebook!

Reacties op dit nieuwsbericht

comments powered by Disqus