De Nokia Lumia 625: 'Something big is coming'

De Nokia Lumia 625: 'Something big is coming'

Nokia heeft officieel bekend gemaakt dat "something big is coming", namelijk het zesde toestel in de Windows Phone line-up van de fabrikant. De Nokia Lumia 625 ligt naar verwachting eind dit jaar in de Nederlandse winkels, met als prijsindicatie €270,- inclusief btw. 

Wat dit toestel opvallend maakt is het grote scherm van 4.7 inch, wat ongeveer gelijk staat aan 12 centimeter, dit is inderdaad "something big". Dit maakt navigeren en foto's maken en bewerken een stuk overzichtelijker en prettiger. Het toestel wordt dan ook geleverd inclusief navigatie en de app Cinemagraph (bewegende elementen toevoegen aan je foto's). De beeldresolutie is wat aan de lage kant met 201 pixels per 2,5 centimeter, vergelijkbaar met de resolutie van de HTC One.

Zoals we ondertussen gewend zijn van Nokia is het toestel naast een compleet navigatiepakket en Cinemagraph voorzien van diverse andere apps zoals HERE Citylens en Nokia Music (het gratis beluisteren van muziek).

Het toestel is geschikt voor het 4G netwerk en WiFi. De Nokia Lumia 625 wordt verder voorzien van 8 Gigabyte opslaggeheugen, wat uitgebreid kan worden met een MicroSD- kaart tot maximaal 64 Gigabyte.

Sensitive touch

Een handige nieuwe functionaliteit is dat het toestel is voorzien van "sensitive touch". Dit betekent dat je in de winter het toestel ook kan besturen met je handschoenen aan. Gebruikersgemak komt steeds terug in dit toestel.

Betaalbaar

Al met al is de Nokia Lumia 625 een betaalbaar en compleet toestel dat de concurrentie moet aangaan met de middel geprijsde toestellen van Acer, HTC en Samsung. Nokia maakt naast de eerder genoemde aspecten het verschil met de concurrenten door dit toestel in verschillende kleuren te gaan leveren, te weten: oranje, geel, lichtgroen, wit en zwart.

Niet alleen een groot scherm dus maar ook groots in mogelijkheden.

Tags: Lumia 625, Sensitive Touch

Vind ons op Facebook!

Reacties op dit nieuwsbericht

comments powered by Disqus