Eerste beelden van aluminium Nokia Lumia ('Catwalk') toestel opgedoken?

Eerste beelden van aluminium Nokia Lumia ('Catwalk') toestel opgedoken?

Nokia's nieuwe Lumia toestel, de opvolger van vlaggenschip Lumia 920, duikt al geregeld op in de geruchtenmolen onder de naam 'Catwalk'. Vandaag zijn er afbeeldingen opgedoken van de nieuwe Lumia Catwalk, met aluminium achterkant. Dit moet gaan helpen om het gewicht en de afmetingen van de Lumia in te perken ten opzichte van de Lumia 920. De foto's zijn niet per se 'echt', maar geven wellicht aan welke kant Nokia op gaat. Wij vinden dit concept in ieder geval wel een stuk zakelijker ogen dan de regenboog aan kleuren die de Lumia's tot nu toe vooral kenmerkten.

Hardware: 16GB opslag, dunner en lichter

Hardwaretechnisch gaat Catwalk met 4,5 inch octaOLED scherm het leven door. Er zit een S4 1,5GHz dual-core CPU in, 16GB opslag (ten opzichte van 32GB in de Lumia 920), een 2000mAh accu en een 8,7 megapixel camera met LED flitser. Dankzij de nieuwe behuizing gaat het toestel 50 gram minder wegen dan de 920 (132 gram) en is Catwalk 2,3 mm minder dik (8,4 mm vs 10,7 mm van de Lumia 920).

Nokia Lumia Catwalk - 1

Nokia Lumia Catwalk - 2

MicroSIM en microUSB bovenop

Wat verder opvalt is de microSIM ingang bovenop het toestel, gelijk aan die van de Lumia 720. Ook zitten de drie stippen, voor het draadloos opladen van het toestel, op de onderkant van de achterkant. Ook is er bovenop een microUSB poort aanwezig.

Verwacht wordt dat Catwalk op 15 mei dit jaar wordt aangekondigd, gevolgd door een release ergens (achter?)in juni.

Tags: Catwalk, Nokia, Lumia

Vind ons op Facebook!

Reacties op dit nieuwsbericht

comments powered by Disqus