Gerucht: Nokia bezig met 2 opvolgers Nokia 920

Gerucht: Nokia bezig met 2 opvolgers Nokia 920

Volgens de doorgaans betrouwbare Twitteraar evleaks komt Nokia binnenkort met nieuwe Lumia telefoons welke de Lumia 920 moeten gaan vervangen. evleaks heeft als bewijs een uitgelekte foto geplaatst van de Lumia 928.

De telefoon is in eerste instantie bedoeld voor de Amerikaanse markt en is speciaal gemaakt voor de provider Verizon. Het is daarom dus ook de vraag of de telefoon ook in andere landen verkrijgbaar zal zijn. Volgens website The Verge komt de telefoon deze maand nog uit in de VS.

Het toestel was eerder bekend onder de code naam "Laser" en zou iets dunner en lichter worden dan de Lumia 920. Het scherm blijft met 4,5 inch en een resolutie van 1280 bij 720 pixels hetzelfde als bij de Lumia 920. Enige verschil is dat de Lumia 920 een LCD scherm heeft en de Lumia 928 een oled scherm zou gaan krijgen. Daardoor zal het contrast vele malen hoger zijn dan bij zijn voorgangers. De 928 zou verder worden voorzien van een dualcore Snapdragon S4 van 1,5GHz, 1 GB RAM-geheugen en 32 GB opslagruimte.

Codenaam Catwalk

Volgens WPCentral is Nokia ook bezig met een vergelijkbaar toestel onder de codenaam Catwalk. Anders dan bij de Lumia 928, zou dit toestel worden voorzien van een aluminium frame. De 928 krijgt hoogst waarschijnlijk een frame van polycarbonaat. Volgens de geruchten zal "Catwalk" in mei nog gepresenteerd worden en in juni de verkoop in gaan.

Tags: Catwalk, Laser, Lumia 928

Vind ons op Facebook!

Reacties op dit nieuwsbericht

comments powered by Disqus