Nokia brengt eigen chat-app uit voor Windows Phone: Nokia Chat

Nokia brengt eigen chat-app uit voor Windows Phone: Nokia Chat

Nokia gaat de concurrentie met messaging diensten als WhatsApp aan op je Windows Phone. Vandaag heeft Nokia een bèta versie van haar chat-app uitgebracht voor de Windows Phone: Nokia Chat. De app is geschikt voor Windows 7 en 8 en is alleen nog maar beschikbaar in een handvol landen, waaronder USA, Canada en Zuid-Afrika. Helaas dus nog niet in Nederland en België, maar via een omweg is Nokia Chat wel te installeren uit de Windows Phone Store.

Beperkt aantal landen

Nokia heeft besloten om Nokia Chat in eerste instantie alleen aan te bieden in de USA, UK, India, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en Nigeria. Waarom alleen in deze landen is een raadsel, maar volgens onze collega's van WParea.de is er een omweg waarmee je Nokia Chat toch in andere landen kunt installeren. Daarvoor doe je het volgende:

  1. Zet je landinstellingen op United States (via Settings -> Region + language -> Country / Regio).
  2. Ga naar de Windows Phone Store op je Windows Phone en installeer Nokia Chat (via onderstaande link).
  3. Zet je taalinstellingen terug op Nederlands.

Na bovenstaande stappen zou de app nog steeds moeten werken.

Nokia Chat - 3

Features van Nokia Chat

Met Nokia Chat heb je een aantal functies tot je beschikking. Zo kun je chatten via het Nokia Chat en Yahoo! Chat platform. Deze laatste kennen wij in Nederland eigenlijk vrijwel niet, dus wellicht dat dat Nokia's beperkte landenkeuze verklaart. Ook kun je push-notificaties ontvangen, informatie delen over je huidige locatie (a la FourSquare) en contacten zoeken uit je Windows Phone contactenlijst.

Nokia Chat - 1 Nokia Chat - 2

Voor Nokia Lumia toestellen biedt de app echter nog wat extra's. Zo kun je met je Lumia ook berichten via spraakbediening invoeren, naast het typen ervan. Ook kent de app stemcommando's en krijg je op je Lumia ook Lock Screen notificaties van chats.

Gaat Nokia Chat een rol van betekenis spelen?

Wij vinden Nokia's poging dapper, maar de toegevoegde waarde van Nokia Chat zal vooral afhangen van de reactie van het grote publiek. Omdat Nokia Chat vooralsnog alleen voor Windows Phones beschikbaar is, kun je vrienden met een iOS of Android toestel niet bereiken. Dit in tegenstelling tot het immens populaire WhatsApp.

Tags: Nokia, Nokia Chat

Nokia Chat

Download Nokia Chat via deze QR-code

Download de app via de Windows Marketplace:
Klik op de onderstaande link.

Download de app

Vind ons op Facebook!

Reacties op dit nieuwsbericht

comments powered by Disqus