Nokia Lumia EOS met 41 megapixel PureView camera geruchten

Nokia Lumia EOS met 41 megapixel PureView camera geruchten

Het is geen geheim meer dat Nokia houdt van kwalitatief goede foto's. Zo worden op het Twitter account van Nokia en Windows Phone regelmatig retweets gedaan van camerafunctie-lovende tweets van de Lumia-serie. Geruchten gaan al een tijdje dat Nokia werkt aan een zogenaamde 'EOS' versie van de Lumia: een smartphone op Windows Phone OS, uitgerust met een 41(!) megapixel camera.

Batterijproblemen: quad-core of dual-core?

De EOS is nog niet officieel aangekondigd, maar volgens de laatste geruchten gaat de EOS uitgerust worden met een Qualcomm Snapdragen processor, zoals veel andere Lumia's. Ook zouden er 2 versies bij Nokia in beta-fase zijn: een Lumia EOS met een dual-core processor en een EOS met quad-core (Snapdragon 800) processor. Afhankelijk van of Nokia de batterijproblemen met de quad-core op kan lossen, zal de EOS waarschijnlijk met 1 van beiden worden uitgerust.

41 Megapixel camera

Eigenlijk is er verder nog heel weinig bekend van de EOS, maar de geruchten beloven een smartphone met geweldige camera. Deze zou zoals gezegd uitgerust zijn met PureView techniek, zoals onder andere de Lumia 920 ook heeft. Dankzij PureView kun je ook in het donker vrij goede foto's maken. Wat vooral opvalt is de 41 megapixels die de camera weet vast te leggen. Fotografen zullen weten dat "hoe meer megapixels, hoe beter de foto" lang niet altijd opgaat, maar het zegt in ieder geval wat over de focus van de EOS.

Verdere specs van het Windows Phone 8 toestel zouden een AMOLED scherm met 1280x720p resolutie zijn, een FM radio, 2.000mAh accu en LTE (een vorm van 4G, de opvolger van 3G).

Tags: Qualcomm, Lumia, EOS, PureView

Vind ons op Facebook!

Reacties op dit nieuwsbericht

comments powered by Disqus