Windows Phone maakt inhaalslag ten opzichte van iOS en Android

Windows Phone maakt inhaalslag ten opzichte van iOS en Android

Uit een nieuwe rapportage van Kantar Worldpanel (een consumentenpanel) blijkt dat Android de grootste mobiele speler is in de Verenigde Staten. Hoewel Google's mobiel OS dus het grootste is, zijn iOS en Windows Phone sneller groeiend dan Android. Waar Android's omvang het afgelopen jaar met 1,4% steeg, wisten Microsoft en Apple met respectievelijk 1,8% en 2,3% betere cijfers te noteren.

Android bezit meer dan de helft van de markt

Amerikaanse provider Verizon wist voor Windows Phone nog betere cijfers te melden. Volgens Kantar groeide Windows Phone van 0,2% in Q1 van 2012 naar 6,8% in Q1 van 2013:

"Verizon and Sprint’s slight increase is thanks to the growth of two key players. For Verizon, Windows’ share rose from 0.2% in the three months ending April 2012 to 6.8% by the period ending April 2013." Mary-Ann Parlato, Kantar Worldpanel

In totaal heeft Android momenteel dus meer dan de helft van de smartphone markt in de USA in handen (51,7%). Daar zet iOS 41,4% tegenover. Microsoft komt als derde, met een marktaandeel voor Windows Phone van 5,6%. Hoewel dit wat minimaal afsteekt bij iOS en Android, wist Microsoft het afgelopen jaar wel 1,8% van de totale markt voor zich te winnen. In principe dus goed nieuws voor Microsoft, hoewel er nog een groot gat gedicht moet worden de komende jaren.

Windows Phone goed voor nieuwkomers

Grappig detail uit het rapport is dat 42% van de mensen die het afgelopen jaar een Windows Phone aanschaften, nieuw zijn op de smartphone markt. Van de Windows Phone eigenaren had 25% voor hun huidige Windows Phone, voorheen ook al een Windows Phone. Microsoft lijkt het dus goed te doen bij de nieuwkomers op de smartphone markt. Dit kan erop duiden dat nieuwkomers Windows Phone het meest aantrekkelijk vinden van de 3 grote spelers. Ook Microsoft's reclamecampagnes kunnen hier natuurlijk een grote rol in gespeeld hebben.

Bron: Kantar Worldpanel

Tags: Android, iOS, Windows Phone

Vind ons op Facebook!

Reacties op dit nieuwsbericht

comments powered by Disqus