Windows 8 Store bereikt 100.000 apps, sneller dan iPad en Android

Windows 8 Store bereikt 100.000 apps, sneller dan iPad en Android

Cijfers en nummertjes hebben Microsoft en Windows (Phone) 8 in het verleden niet echt veel goeds gebracht. Vaak wordt de vergelijking met iOS en Android gemaakt, waarbij Microsoft vrijwel altijd het onderspit moet delven. Maar, vandaag is dat helemaal anders. Microsoft bedankte via haar Twitter-account alle aanwezigen voor een fantastische Build 2013 in San Francisco. Daar werd nog even aan toegevoegd dat de Windows Store de 100.000 apps gepasseerd heeft.

Vergelijking met iOS en Android

Zo'n getal zegt op zich niet heel veel, dus we gaan het toch weer vergelijken. We hebben een aantal feitjes over deze cijfers puntsgewijs neergezet, zodat we het in het juiste perspectief kunnen zien.

  • De App Store van Apple had na 14 maanden 100.000 iPad-only apps. Kleine opmerking hierbij is wel dat de 100.000 veel eerder bereikt was, als we alle iPhone-apps meetellen die compatible zijn met de iPad.
  • Microsoft's eigen Windows Phone Store deed er 18 maanden over om 100.000 apps te krijgen.
  • Android had 100.000 apps na 18 maanden.

Prima cijfers voor Windows 8

In vergelijking met de concurrentie zien deze cijfers er dus prima uit voor Windows 8. Voor Microsoft is het te hopen dat de grote namen die een Windows 8 app uitbrengen als een soort olievlek werken naar andere grote developers en start-ups toe. Ook het wat achterblijvende Windows RT / Surface zouden deze cijfers een boost kunnen geven.

Punt blijft dat de 'ogen van de massa' open moeten gaan voor de Modern UI apps die Microsoft te bieden heeft. Dat daar kwalitatief fantastische apps bij zitten, is denk ik geen geheim meer als je WindowsClub.nl een beetje in de gaten houdt.

Tags: Windows 8, Windows Store, Statistieken

Vind ons op Facebook!

Reacties op dit nieuwsbericht

comments powered by Disqus