Bluetooth 4.0 voor Lumia 720, 620 en 520 in Nokia's Amber update

Bluetooth 4.0 voor Lumia 720, 620 en 520 in Nokia's Amber update

Nokia kondigde afgelopen mei de Nokia Lumia 925 aan. Tijdens datzelfde event in Londen, deelden de Finnen ook mee dat er een speciale update voor Nokia Windows Phones komt: de Nokia Amber update. Deze update zal nieuwe features voor Lumia's toevoegen aan de bestaande software. Zo konden we jullie al melden dat er FM-radio ondersteuning aankomt en dat de Amber update gebaseerd is op de Windows Phone GDR2-update. Voor Nokia Lumia eigenaren is dit natuurlijk goed nieuws, omdat je op deze manier weer nieuwe features toegevoegd krijgt aan je smartphone.

Bluetooth 4.0 (LE) ondersteuning

Tijdens een pers event in Hong Kong, werd onderstaande slide getoond. Hier zien we dat Bluetooth Low Energy aan de 720, 620 en 520 zal worden toegevoegd.

Bluetooth LE Nokia Lumia

Voor de Lumia 720, 620 en 520 zal de Bluetooth ondersteuning worden opgeschroefd. Deze toestellen draaien Bluetooth 3.0, terwijl de hardware al 4.0 geschikt is. In de Amber update zal deze upgrade plaatsvinden, waardoor je toestel vanaf dan geschikt is voor Bluetooth LE (4.0, Low Energy). Dankzij deze Bluetooth upgrade is je Lumia geschikt voor nieuwe accessoires en zal de Bluetooth module minder stroom verbruiken.

Verbeteringen in de Nokia Amber update

Andere verbeteringen in Nokia's Amber update zijn:

  • Aanpasbaarheid van de foto.
  • Instelbare focustijd.
  • Verbeterde zoomscherpte.
  • Foto's bekijken in de Pictures Hub.
  • Verbeterde accutijd.
  • Glance Screen, waarmee je met een tap op je lockscreen o.a. de tijd te zien krijgt.

Verwacht wordt dat we Nokia's Amber update en GDR2 deze zomer uitgebracht worden. Een exacte datum is nog niet bekend, houd daarvoor WindowsClub.nl in de gaten!

Bron: BlogJackphone.com

Tags: GDR2, Nokia Lumia Amber, Nokia Lumia 520, Nokia Amber update, Nokia Lumia 620, Nokia Lumia 720

Vind ons op Facebook!

Reacties op dit nieuwsbericht

comments powered by Disqus