Nokia Lumia 925 en Smart Camera aangekondigd op Nokia Event

Nokia Lumia 925 en Smart Camera aangekondigd op Nokia Event

Vanmorgen kwamen we nog met een wazige afbeelding, nu is het officieel. De Nokia Lumia 925 is aangekondigd in Londen. Op Twitter deden we vanmorgen al live verslag van de persconferentie, maar mocht je het gemist hebben volgt hier de samenvatting. Belangrijkste eigenschap van de Lumia 925 is in ieder geval zijn camera, waar veel aandacht aan besteed werd in de persconferentie. Deze wordt ondersteund door een speciale app voor Nokia Lumia's: Smart Camera.

De Lumia 925 heeft optioneel wireless charging, maar werkt alleen via los aan te schaffen (kleurrijke) covers. De backplate van de 925 is zoals de geruchten al gingen van aluminium gemaakt en is te krijgen in de kleuren wit, zwart en zilver. Er is dus afstand gedaan van de kleurrijke Nokia Lumia's. De antenne van de Lumia zit in de zijkant verborgen, achter het aluminium. Dit moet gaan zorgen voor een goed bereik.

Nokia Lumia 925 - 1

Hipstamatic

Daar waar we misschien een beetje hoopten op een Instragram app, kregen we Hipstamatic te zien. Met Hipstamatic maak je op een Instagram-achtige manier foto's. Die kun je daarna van filters voorzien. Hipstamatic dient eigenlijk als fotohub naar social media netwerken als Facebook, Twitter, Flickr en... Instragram! Extra filters zijn apart te kopen.

Hipstamatic

Camera functies en Smart Camera

Qua specificaties werden er eigenlijk weinig technische gegevens bekend gemaakt. Wel weten we dat de Lumia 925 een AMOLED display heeft van 4,5 inch. Cameratechnisch is het vrij indrukwekkend wat er gedemonstreerd werd via Smart Camera. Zo zagen we 5 verschillende effecten langskomen, waaronder een motion effect. Smart Camera maakt standaard 10 foto's op het moment dat je een plaatje schiet. Die 10 gemaakte foto's geven je de mogelijkheid om je foto te optimaliseren. Zo kun je bijvoorbeeld gezichten wisselen. Kijkt iemand op foto 1 wat ongemakkelijk? Dan kies je een andere foto waar die persoon wat gemakkelijker op kijkt.

Smart Camera - 2

Prijs, releasedatum en Lumia Amber update

In juni kunnen we aan de slag met de Nokia Lumia 925, voor een bedrag van zo'n 469. Smart Camera zal zoals gezegd inbegrepen zijn bij de 925 firmware versie. Later dit jaar komt er ook voor bestaande Lumia toestellen een firmware upgrade beschikbaar, waarin onder andere Smart Camera beschikbaar zal zijn. Deze firmware upgrade zal onder de naam "Amber" te herkennen zijn.

Nokia Lumia Amber

Bron foto's: The Verge

Tags: Nokia Lumia, Nokia Event, Nokia Lumia 925, Smart Camera, Hipstamatic, Nokia Lumia Amber

Vind ons op Facebook!

Reacties op dit nieuwsbericht

comments powered by Disqus