Vine-app 6sec is in beta-test fase, laatste update geeft Live Tiles

Vine-app 6sec is in beta-test fase, laatste update geeft Live Tiles

Bij oplettende lezers doet de naam Rudy Huyn de nodige bellen rinkelen. Op een positieve manier dan. De Fransman ontwikkelde eerder al een aantal mooie apps voor Windows Phone en heeft zijn pijlen gericht op het maken van een onofficiële Vine app voor Windows Phone. Ruim 2 weken geleden meldden we jullie al dat Huyn begonnen was met de ontwikkeling van zijn app. Die app heeft inmiddels een naam en verkeert momenteel in beta-test fase.

De Vine app voor Windows Phone zal 6sec gaan heten. Een Vine is een videofilmpje van 6 seconden dat op een Twitter-achtige manier getoond wordt op het web of via je smartphone. Met name voor visueel ingestelde smartphone eigenaren een leuke manier om korte videofragmenten met hun volgers te delen. Alle deelnemers aan het beta-programma van 6sec hebben de nieuwe update onlangs binnen gekregen.

Integratie met camera en Live Tile

Grote pluspunt van 6sec is de volledige integratie met de camera van je Windows Phone. Je kunt 6sec dan ook starten vanuit de standaard Camera app. Ook maakt 6sec gebruik van een live tile. In deze Live Tile zie je een nummer dat (denk ik) staat voor het aantal nieuwe Vines in je timeline. In bovenstaande video van WPCentral.com is de kleur van deze Live Tile nog hetzelfde als het ingestelde theme, maar in de laatste update is dit veranderd in passend 'Vine-groen'.

Vines draaien voor meer opties

In het filmpje zie je nog een hele coole functie: je kunt Vines draaien, zodat er een ander paneel verschijnt. Hiermee kun je sharen, liken en embedden. Misschien overbodig om te zeggen, maar 6sec lijkt een hele mooie en eerste Vine-app voor Windows Phone te worden.

Tags: Vine, 6sec

Vind ons op Facebook!

Reacties op dit nieuwsbericht

comments powered by Disqus