Xbox One krijgt Windows 8 engine

Xbox One krijgt Windows 8 engine

Tijdens een van de sessie's op Microsoft Build heeft Microsoft een glimp laten zien van Windows Store apps op de Xbox One. Steve Guggenheimer, vice president van Microsoft's Developer groep liet tijdens zijn praatje over de Xbox architectuur weten dat de Xbox One 2 engines gaat krijgen. De eerste, en voor velen de belangrijkste, is de gaming engine. De tweede zal een Windows 8 engine zijn. De Xbox One zal draaien op de Windows 8 kernel.

Ontwikkelen voor de Xbox One

Guggenheimer demonstreerde tijdens zijn sessie op Microsoft Build een webbased app dat op de Xbox One draaide. Deze app draaide in de Windows 8 engine van de console. Op de achtergrond had Guggenheimer de applicatie gestart vanuit Visual Studio, waarin ook duidelijk een xbox.js javascript file te zien was. Dit bestand duidt er op dat er in ieder geval gewerkt wordt aan een xbox api zodat ontwikkelaars specifieke functies van de console kunnen gaan aanroepen.

"If you want to know about how to get a head start about thinking about developing for Xbox One, the logical thing to do is go build Windows 8 applications." Steve Guggenheimer

Guggenheimer voegde aan zijn demonstratie toe dat meest logische stap voor ontwikkelaars, die speciaal voor de Xbox One willen gaan ontwikkelen, het ontwikkelen van Windows 8 apps is. Op zich vrij logisch als je bedenkt dat de Xbox One straks op de Windows 8 kernel en enige draait.

Tags: Windows 8, Xbox One

Vind ons op Facebook!

Reacties op dit nieuwsbericht

comments powered by Disqus