Nokia Lumia Amber firmware is gebouwd op GDR2 en krijgt FM radio

Nokia Lumia Amber firmware is gebouwd op GDR2 en krijgt FM radio

In Nokia's persconferentie van vanmorgen maakte de Finnen al bekend dat Nokia een nieuwe firmware upgrade in de planning heeft, genaamd Nokia Lumia Amber. Vanmorgen hoorden we al dat de Amber update later dit jaar voor andere Windows Phone 8 toestellen uit gaat komen dan de Nokia Lumia 925. Vandaag druppelen er meer en meer details binnen.

Nieuwe features die in de Amber update meekomt, is een FM radio mogelijkheid. De hardware van Lumia's ondersteunt al FM radio, maar de software liet dit tot op heden nog niet toe. Daar komt dus verandering in. Ook zal zoals gezegd Smart Camera beschikbaar gemaakt worden voor de WP8 Lumia's en The Verge meldt dat ook "double-tap to wake" toegevoegd wordt. Met deze feature kun je, zoals de naam zegt, met een dubbele tap op je scherm je smartphone "wakker maken". Deze feature zou sowieso voor de Nokia Lumia 820 en Nokia Lumia 920 beschikbaar komen, alsook voor andere compatible devices.

Amber = Nokia's GDR2 update voor Lumia's

Interessant is verder dat de Amber update gebouwd wordt op de GDR2 firmware update waar we jullie al vaker over berichtten. Je zou Amber dus kunnen zien als de GDR2 versie van Windows Phone (General Distribution Release), uitgebracht door Nokia, speciaal voor haar Lumia modellen.

Tags: GDR2, Firmware, Nokia Lumia Amber, FM Radio

Vind ons op Facebook!

Reacties op dit nieuwsbericht

comments powered by Disqus